Internațional

Ipocrizia verde – ipocrita Ursula: 47 de Km cu un private jet

19 minute în aer în loc de o oră pe șine. Șefa Comisiei UE, Ursula von der Leyen, a parcurs scurta distanță de la Viena la Bratislava cu un private jet.

Când șefa Comisiei UE, Ursula von der Leyen (CDU), vorbește despre protecția climei, sunt folosite cuvinte precum „rolul de pionier” și „anul șinelor”. Recent, la începutul summitului climatic de la Glasgow, von der Leyen a vorbit despre responsabilitate și protejarea climei. „Toți, la nivel mondial, trebuie să mișcăm mult mai rapid”.

Pe 21 iunie, însă, von der Leyen a parcurs cu un avion privat distanța de la Viena până în Capitala Slovaciei, Bratislava – chiar dacă cele două aeroporturi se află la doar 47 de kilometri distanță în zbor. O călătorie cu trenul ar fi costat-o pe von der Leyen o oră și șapte minute. Totuși, ea a decis să stea în aer timp de 19 minute. Călătoria a provocat în jur de 1130 de kilograme de CO2. Cam asta ar fi de spus despre ipozrizia verde și ipocrita Ursula.

Purtătorul ei de cuvânt, Eric Mamer, a declara joi că zborul de 50 km între Viena şi Bratislava a făcut parte dintr-o călătorie de două zile cu un program încărcat, implicând vizite în cinci state UE.

Şefa executivului UE nu putea să călătorească cu o maşină între cele două capitale întrucât mai avea programată o întâlnire în cursul serii la Riga, capitala Letoniei, a spus Mamer. Renunţarea la avionul închiriat la Viena pentru a călători în alt mod spre capitala Slovaciei ar fi durat prea mult timp, a adăugat el.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button