JUSTIȚIE

Dosarele de MARE CORUPȚIE au rămas amintiri: DNA a SĂLTAT un inpsector ANAF care a luat șpagă 2.000 de lei

Un inspector de la Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Constanţa a fost reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită după ce ar fi primit 2.000 de lei de la reprezentantul unei firme la care făcuse un control, pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

El ar fi urmat să primească încă 4.000 de lei de la aceeaşi persoană. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 3 noiembrie, a inculpatului Ionuţ Adrian Fotin, inspector în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Constanţa, pentru luare de mită.

„În cadrul unui control iniţiat şi efectuat în perioada iulie-august 2021 la sediul unei societăţi comerciale din municipiul Constanţa, în calitatea menţionată, inculpatul Fotin Ionuţ Adrianar fi primit suma de 2000 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, de la reprezentantul societăţii controlate, iar la data de 20 septembrie 2021, ar fi acceptat promisiunea aceleiaşi persoane de a-i da în viitor, în legătură cu efectuarea aceluiaşi control, suma de 4.000 lei”, arată DNA, într-un comunicat de presă transmis joi. Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. El urmează să fie prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Back to top button