Politică

Dan Tănasă: Înființarea grupului de suport tehnico-științific al CNSU nu a fost publicată în Monitorul Oficial

Înființarea grupului de suport tehnico-științific al CNSU nu a fost publicată în Monitorul Oficial, atrage atenția deputatul AUR Dan Tănasă. În acest context, parlamentarul i-a solicitat premierului interimar Florin Cîțu să precizeze ce fel de măsuri va lua pentru remedierea acestei situații, precum și ce sancțiuni va dispune CNSU pentru efectele produse de această încălcare a legii.

Grupul de suport tehnico-ştiintific privind gestionarea bolilor înalt contagioase, înființat prin Hotărârea nr. 3/2016 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, nu a fost publicat în Monitorul Oficial. Conform stipulărilor ÎCCJ prin Decizia nr. 3883/2021, decizie publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 805 din 23 august 2021, nepublicarea Hotărârilor CNSU în Monitorul Oficial reprezintă faptul că nu au intrat niciodată în vigoare și nu pot produce nici un efect, explică Tănasă în întrebarea parlamentară adresată lui Florin Cîțu.

Deputatul AUR mai arată că, potrivit OUG 63/2021, „nepublicarea hotărârilor emise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență atrage o sancțiune drastică prin efectele ei, și anume inexistența acestor hotărâri” și „prin acest efect de inexistență a hotărârilor Comitetului Național pentru Situații de Urgență, destinatarii acestora urmează să se raporteze la cadrul legal în vigoare ca și când nu ar produce efecte juridice și, implicit, nu pot fi ținuți să aplice prevederile conținute de hotărârile emise”.

Back to top button