Politică

Alexandru Rafila (PSD) dorește testarea tuturor elevilor în prima zi de școală

Alexandru Rafila spune că multe dintre școli pot funcționa, dacă mare parte a personalului este vaccinat, nu sunt cazuri și se pot face teste. El crede că era bine ca în prima de școală după vacanța de două săptămâni să fie testați toți elevii.

„Acum reîncepe școala și o să fie o decizie dificil de luat pentru domnul ministru Cîmpeanu, pentru că există cele două curente: primul, din care fac și eu parte, cei care vor să mențină școlile deschise, în condiții de siguranță, și cei care vor să le închidă cu orice preț”, a declarat senatorul Alexandru Rafila (PSD) la Marius Tucă Show de la Aleph News.

El spune că, din punct de vedere al sănătății publice, pot funcționa școlile dacă sunt bine organizate și oferă condiții de siguranță elevilor și asigură testarea elevilor, cadrelor didactice. Rafila mai spune că este importantă testarea: „Eu știu că au venit teste, dar nu sunt bine organizați”.

„Era foarte bine ca prima zi de școală să coincidă cu o testare a tuturor elevilor încât riscurile pentru școlari să fie minime. Dacă ai cea mai mare proporție de personal didactic și nedidactic vaccinată, nu sunt cazuri în școală, poți să faci testare, cred că școlile își pot desfășura activitatea, dar sigur lucrul acesta trebuie evaluat împreună cu Direcția de Sănătate Publică locală. Și atunci pot continua multe dintre școli”, a mai precizat Alexandru Rafila.

Conform acestuia, în învățământul online, lipsa interacțiunii e foarte gravă, traumatizantă și „o să avem tot mai multe probleme dacă continuăm în acest fel”.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că vacanța nu va fi prelungită și că școala va începe pe 8 noiembrie. În următoarele zile, autoritățile vor decide dacă se vor organiza cursuri cu prezența fizică sau online.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button