Politică

Plata amenzilor de circulație devine mai simplă. Nu mai e nevoie ca șoferii să trimită confirmarea plății către Poliție

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul de lege elaborat de UDMR care simplifică procedura achitării amenzilor contravenţionale. Legea va intra în vigoare după promulgarea de către președinte. Legea creează un avantaj atât pentru şoferi, cât şi pentru autorităţile locale.

„Legea adoptată astăzi permite conducătorilor să achite amenzile contravenţionale într-un cont unic, deschis în scopul încasării acestor amenzi, astfel nefiind necesară trimiterea confirmării plăţii către agenţi constatatori din cadrul organelor de poliţie. De asemenea, autorităţile locale sunt scutite de perceperea penalităţilor”, a declarat Benedek Zakariás, viceliderul grupului deputaţilor UDMR, după încheierea votului final, conform comunicatului de presă al Uniunii.

Iniţiatorul propunerii legislative a explicat că autorităţile locale au avut dificultăţi în recuperarea amenzilor, iar atunci când bugetul anual a fost alocat, din cauza sumelor neîncasate, a scăzut semnificativ sprijinul financiar de la bugetul de stat. Prin această propunere legislativă am reuşit să găsim o soluţie la această problemă şi să simplificăm procedura achitării amenzilor contravenţionale.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button