Politică

AUR a strâns sute de mii de semnături pentru demiterea lui Iohannis în 24 de ore. „Șahul este dat la PSD și USR”

AUR a anunțat luni, 1 noiembrie, că a început demersurile pentru a-l demite pe Klaus Iohannis, președintele României. La nici 24 de ore după anunț, partidul a strâns deja peste 165 de mii de semnături adunate, dar și un număr semnificativ de voluntari implicați.

George Simion a explicat într-o conferință de presă că scopul final al inițiativei este demiterea președintelui printr-un referendum național. Acesta a declarat că deja se colectează semnături în rândul parlamentarilor și că există promisiuni ”de la mai multe partide” în acest sens, inclusiv din tabăra PNL.

Ulterior, Virgil Popescu, ministrul Energiei, a anunțat că a propus în Biroul Executiv excluderea parlamentarilor PNL care semnează demersul.

Cum decurge campania AUR pentru demiterea președintelui

AUR a făcut un site dedicat, numit jos Iohannis, unde oamenii pot semna sau pot deveni voluntari. La circa 23 de ore după anunț, numărul semnăturilor centralizate a ajuns la 168.464, iar al voluntarilor implicați la 2.589.

Scopul partidului este ca peste 1.000.000 de români să semneze petiția.

În plus, George Simion a anunțat în seara de 1 noiembrie că site-ul a picat deoarece ”un milion de români l-au accesat într-o oră”.

Surse din cadrul partidului au declarata pentru 60m.ro că cifrele de pe site-ul Jos Iohannis sunt actualizate zilnic cu semnăturile strânse fizic în stradă de membri și voluntari AUR. Campania decurge foarte bine și în maxim două săptămâni vor fi strânse cel puțin 1 milion de semnături având în vedere că românii ar vota cu două mâini pentru alungarea primului turist al țării de la Cotroceni.

Motivele invocate de AUR pentru demiterea președintelui

AUR susține că Klaus Iohannis nu mai poate fi președintele României din 10 motive:

1. ”Este principalul vinovat fiindcă statul român a eșuat”.

2. ”A călcat în picioare legea supremă și a folosit-o în interes propriu, favorizând PNL”.

3. ”Este vinovatul moral pentru miile de morți, mai ales în ultimele săptămâni, deoarece guvernul lui și oamenii lui au fost incapabili să gestioneze criza sanitară, dar el i-a susținut în continuare în funcții și putere”.

4. ”A crescut exploziv facturile românilor”.

5. ”A ignorat complet învățământul românesc”.

6. ”Nu a ratat nicio excursie în străinătate, iar acum, când țara se află în cea mai gravă criză politică și sanitară, s-a dus să viziteze Piramidele”.

7. ”I-a ignorat pe eroii României, lipsind aproape întotdeauna la sărbătorile naționale”.

8. ”Și-a neglijat misiunea de mediator între sindicate și patronate, între stat și cetățeni, între diferitele categorii sociale, izolându-se total în luxul de la Cotroceni”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button