Politică

PNL oferă drept mită PSD postul de șef al Camerei Deputaților

Vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a fost votat marți dimineața președinte interimar al Camerei Deputaților. Sorin Grindeanu a declarat că nu a fost creată în Parlament o majoritate PSD-PNL.

„A fost un vot în care cei de la PSD şi toţi ceilalţi, şapte, adică o majoritate, au votat pentru mine. Următoarea propunere era doamna Cristina Prună, dar, având eu majoritatea, nici nu s-a mai supus la vot”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Florin Roman, de la PNL, asigurase conducerea Camerei, tot interimar, după demisia fostului președinte Ludovic Orban.

Biroul Politic al liberalilor se va reuni astăzi pentru anularea unei hotărări adoptate înaintea Congresului PNL prin care era exclusă orice colaborare cu social democrații. După ce Dacian Cioloș a eșuat în formarea unui guvern, iar generalul Nicolae Ciucă, nu a reușit să strângă o majoritate parlamentară pentru votarea unui guvern minoritar PNL, singura soluție posibilă rămâne acum negocierea cu PSD.

Nicolae Ciucă și Florin Cîțu au declarat luni seara că mandatul de negociere „s-a flexibilizat”, astfel încât liberalii par dispuși să accepte cererile PSD, respectiv o serie de măsuri economice urgente și cedarea unui număr de ministere pentru o viitoare alianță de guvernare.

Alegerea lui Sorin Grindeanu, chiar și interimar, la Camera Deputaților este un prim semnal de „pace” pe care liberalii îl transmit social democraților.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button