Politică

Cristian Terheș expune contractele dintre producătorii de vaccinuri și Comisia Europeană: Pagini NEGRE

Un grup de europarlamentari europeni, în frunte cu românul Cristian Terheș, a denunțat lipsa de transparență a Comisiei Europene, care a prezentat variante puternic cenzurate ale contractelor încheiate în numele nostru, al cetățenilor europeni, cu firmele producătoare de vaccinuri.

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc vineri, 28 octombrie, la Bruxelles, Terheș a arătat paginile contractului respectiv.

„Am cerut acces complet la contractul semnat între firmele care produc vaccinurile și Uniunea Europeană.

După multă presiune în Parlamentul European, ni s-a pus la dispoziție. Și vreau să vă arăt câteva pagini. Și ziceți-mi dacă așa ceva e în regulă!

Pentru cetățenii europeni, să fie expuși acestei situații, unde nu pot veni la muncă, nu pot intra într-un magazin, unde nu pot călători liber dintr-o țară în alta, decât dacă sunt vaccinați, cu unul dintre aceste produse.

Se încalcă un principiu fundamental al democrației: transparența. Este asta transparență? Voi vedeți ceva pe aceste pagini, pentru că noi nu”, a spus europarlamentarul român.

Conform unei analize realizate de către siteul Euroactiv, aproape 25% dintre paginile prezentate contribuabililor au fost cenzurate în întregime, iar cel puțin 68% dintre pagini au cel puțin câte o secțiune obturată.

Aceeași analiză arată că cea mai puternic cenzurată parte a contractului este anexa, unde 61% din conținutul pagini este înnegrit.

Back to top button