Politică

Continuă dezintegrarea PNL-ului: Încă o demisie! În ritmul acesta, în partid va rămâne doar Cîțu

Deputatul Antonel Tanase a anuntat luni ca se retrage din grupul parlamentar al PNL. El a sustinut ca ii este rusine ca face parte din PNL.

„Sunt in Partidul National Liberal de la 19 ani si niciodata nu m-am gandit ca imi va fi rusine sa spun ca fac parte din aceasta formatiune care, nu mai departe de acum un an, inregistra victorii politice remarcabile si se situa printre preferintele electorale ale romanilor. Iata, a venit ziua in care va anunt pe toti cei care ati crezut in noi si ne-ati acordat votul de incredere ca incepand din acest moment ma retrag din grupul parlamentar PNL si voi activa ca deputat neafiliat. Sunt primul presedinte de filiala care face acest pas, la care, recunosc, am cumpanit indelung”, a scris pe Facebook Antonel Tanase, presedinte al PNL Sector 3.

El arata ca nu isi da demisia din PNL pentru ca nu se dezice de liberalism, ci de conducerea actuala a partidului.

„Eu nu vreau sa mint oamenii ca economia duduie, nu vreau sa pacalesc romanii ca ‘masurile extraordinare’ pe care le ia actuala conducere a partidului sunt bune si nici nu vreau sa denaturez adevarul privind ‘directia minunata’ in care se indreapta Partidul National Liberal. Il am deasupra capului doar pe Dumnezeu si poporul in serviciul caruia sunt. Aleg sa nu iau parte la cea mai mare inselatorie din istoria PNL, in care absolut toate promisiunile privind dezvoltarea Romaniei cu bani europeni, non colaborarea cu PSD, eradicarea coruptiei, stoparea pandemiei si elaborarea de politici economice privind bunastarea romanilor au fost terfelite rand pe rand, calcate in picioare si aruncate la cosul de gunoi”, afirma Antonel Tanase.

El sustine ca nu se dezice de liberalism, ci doar de „conducerea efemera” a partidului.

„Veti intreba, unii dintre dumneavoastra, pe buna dreptate, de ce nu imi dau demisia din partid. Pentru ca nu ma dezic de liberalism, ci doar de conducerea efemera a acestui partid care a ingropat bunul simt, responsabilitatea si demnitatea, livrand la schimb citisme. Pentru ca eu cred in ideologia Bratienilor, nu in pasagera trecere a lui Florin Citu si a echipei sale pe la sefia celui mai mare partid de dreapta. Pentru ca eu cred ca liberalismul este un stil de viata, un tip de mentalitate care nu poate fi extirpata”, arata Antonel Tanase. 

El subliniaza ca se dezice de actiunile presedintelui PNL, Florin Citu.

„Ma dezic de toate actiunile acestui individ, Florin Citu, care a acaparat partidul pe persoana fizica impreuna cu o gasca incompetenta, rau voitoare si deficitara pe toate planurile. Ma dezic de ruperea unei coalitii menita sa reformeze cu adevarat Romania, ma dezic de ‘in premiera, Romania a depasit Ungaria la PIB pe cap de locuitor’ si de ‘daca mori, o faci pentru tine, pentru sanatatea ta, nu pentru altii’. Ma dezic de rea vointa si de decadenta. Ca politician care nu a schimbat niciodata partidul, ca om care nu a transat niciodata principii, gasesc imposibil sa girez cu numele meu aceasta desantare mascata de minciuni frumoase cum ca Romania este paradis, iar locuitorii sai nu mai incap in case din cauza teancurilor de bani”, afirma Tanase.

El spune ca oamenii sunt „disperati” ca nu mai pot plati facturile la energie si gaze, iar preturile la materiale de constructie si alimente au explodat.

„Oamenii sunt disperati ca nu mai pot plati facturile la energie si gaze, moare cate un sat pe zi din cauza lipsei de viziune si de masuri anti pandemice, preturile la materiale de constructie si alimente au explodat. De ce? Pentru ca liderii ‘noului PNL’ nu stiu, nu vor si nu pot. Din fericire, sau din pacate pentru unii, coloana mea nu se indoaie ca sa incapa in ‘noul suflu PNL’ care a promis o guvernare de 8 ani si a rezistat 8 zile. Asadar, raman liberal si voi continua sa fiu vocea romanilor in Parlament, facand tot ce sta in puterile mele pentru a-mi indeplini promisiunile facute in campanie. Insa nu sunt penelist din aripa Citu si nu imi asociez numele si reputatia cu minciuni, tradari si incompetenta”, arata Antonel Tanase.

Back to top button