Social

Bacău: Protest împotriva Certificatului Verde în centrul orașului

Circa 100 de băcăuani au ieșit duminică, seară, în stradă pentru a protesta împotriva restricțiilor și a certificatului verde. Începând cu 25 octombrie, românii care nu au certificat verde ( care nu sunt vaccinați/trecuți prin boală/sau test negativ) nu mai pot intra în nici o instituție sau magazin nealimentar. Cu alte cuvinte, românii mai pot intra doar în farmacii și magazine alimentare.

Parlamentarii au vrut să meargă mai departe, să adopte o lege prin care angajații la stat să meargă la muncă doar cu certificat verde. Legea a picat, însă, se pare, că se va propune o nouă lege – unde toți angajații – cei de la privat și stat să poată merge la muncă doar cu certificat verde.

Băcăuanii care au protestat în stradă duminică sunt nemulțumiți de aceste restricții pe care le consideră neconstituționale și nedrepte.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button