Internațional

VIDEO: Proteste la Roma, împotriva summitului G20

Mii de persoane au demonstrat sâmbătă după-amiază, la Roma, împotriva Summitului G20 găzduit de capitala italiană, printre manifestanţi fiind militanţi pentru mediu şi susţinători ai comuniştilor.

Demonstranţii ecologişti au mărşăluit dinspre sud către centrul istoric al Romei. Aproape în acelaşi timp, Partidul Comunist italian a organizat un miting la care au luat parte câteva sute de simpatizanţi.

Sâmbătă dimineaţă, zeci de activişti ecologişti au blocat pentru scurt timp o şosea care leagă partea de sud a Romei de zona unde se desfăşoară Summitul G20. Poliţiştii au eliberat şoseaua, iar manifestanţii s-au îndreptat apoi către centrul oraşului.

Proteste de mai mică amploare au avut loc şi vineri la Roma.

Autorităţile italiene au suplimentat dispozitivele de securitate înaintea reuniunii la nivel înalt care se încheie duminică, la Roma fiind aduşi încă 5.300 de poliţişti.

De asemenea, 2.000 de soldaţi din armata italiană au fost desfăşuraţi la obiective precum staţii de cale ferată, puncte de interes turistic, ambasade şi ministere.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button