InternaționalȘtirile 60m.RO

Experţii din China spun că ţara s-ar putea confrunta cu al cincilea val al pandemiei de coronavirus. Cum au împărţit specialiştii chinezi valurile

Wu Zunyou, epidemiolog şef la Centrul chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC), a declarat că ţara a experimentat deja patru valuri de infecţii şi un al cincilea este posibil, relatează South China Morning Post.

Focul iniţial din Wuhan a fost primul val, care a fost adus sub control la începutul lunii martie, a spus Wu. Al doilea a fost un focar regional creat de cazuri importate în oraşe din nord-estul Chinei în aprilie şi mai.

Al treilea val a început la o piaţă de alimentelor din Beijing în iunie, iar al patrulea a fost cazurile sporadice din iulie în oraşul Dalian aflat în vestul Chinei, a spus el.

„Cu excepţia focarului iniţial din Wuhan, focarele au fost cazuri sporadice, regionale şi au fost aduse sub control”, a spus el.

Izolarea cazurilor asimptomatice şi urmărirea contactelor au fost măsuri importante şi eficiente pentru a limita răspândirea virusului, a spus el.

Şi alţi epidemiologi din China au subliniat, de asemenea, necesitatea unor măsuri puternice de prevenire şi control în această iarnă.

Zhong Nanshan, director al principalului laboratorului de stat pentru boli respiratorii, a declarat vineri la un forum că pandemia Covid-19 va continua să se răspândească în iarnă şi primăvară.

De când a început criza la sfârşitul anului trecut, peste 30 de milioane de infecţii cu coronavirus au fost raportate în întreaga lume şi aproape 950.000 de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza Covid-19.

Sursa: Mediafax

Back to top button