Politică

Marius Lulea: Certificatul verde reprezintă în mod evident un element de constrângere, nedemocratic

„AUR nu este împotriva vaccinării, AUR este pentru libertatea de a putea alege și pentru respectarea Constituției. Ciudat este că la moment am rămas cam singurul partid politic parlamentar care mai merge pe această linie”, susține vicepreședintele AUR, Marius Lulea.

Potrivit liderului AUR, certificatul verde reprezintă o încălcare a democrație și anularea Constituției, iar Raed Arafat este un personaj compromis politic deoarece a manipulat cifrele privind pandemia și nu a fost constant câna aveau loc eevenimente cu sute de mii de oameni la UNTOLD sau la congresul PNL.

„Probleme vor mai apărea, soluția nu este anularea Constituției. Sigur că în aplicarea certificatului verde sau a altor măsuri se folosesc metode de influențare, de manipulare a românilor, printre care și inducerea fricii sau a unei stări de psihoză. Am fi vrut aceste stări și când erau spitalele pline cu bolnavii de cancer sau cei ce se tratau de alte boli, dar nu am văzut un așa efort.

Sau poate când era UNTOLD sau congresul PNL… Raed Arafat ar fi fost credibil dacă era constant, dar a manipulat cifrele în mod politic și așa a compromis munca medicilor. Crede cineva că un certificat verde, o foaie, poate să vindece sau să trateze un pacient? Credeți că dacă nu circulați noaptea se transmite virusul mai greu? Amestecarea de măsuri bune, logice cu altele rele, ilogice face ca și încrederea în cele bune să fie redusă. Credeți voi că un certificat verde va salva sistemul românesc de sănătate, că poate ține loc de spitale bune sau medicamente moderne?”, afirmă Marius Lulea.

AUR este singurul partid de opoziție care își respectă promisiunile față de electorat în timp ce PSD una spune și alta face. PSD votează în funcție de interese și pentru funcții, neglijând total ce a promis românilor în campanie.

„Politicul în loc să unifice, să explice, să lase specialiștii să decidă, vine să dezbine. AUR a făcut niște promisiuni în campania electorală. Noi nu facem decât să îi reprezentăm pe românii care ne-au votat. PSD una spune și alta fumează la vot, nu este un partid serios. Deși spun că nu susțin vaccinarea obligatorie, în realitate vor vota certificatul verde, o să vedeți… tot așa cum au amânat prin tot felul de tertipuri și votul împotriva guwernului condus de Florin Cîțu.

Tot așa doar mimează opoziția și nu vor merge la anticipate dând un vot de blam noii propuneri de guvern. Vor sau nu vor cei de la PNL, PSD, USR sau UDMR, AUR trebuie să reprezinte corect electoratul ce l-a votat. Fără AUR în parlament multe combinații se mai făceau fără ca românii să afle. Varianta să spunem ceva înainte de alegeri și altceva după alegeri, iese din discuție.”, a declarat liderul AUR, Marius Lulea.”

Back to top button