Politică

Clanul PDL pune mâna pe TAROM: Anca Boagiu și consiliera unui secretar de stat din Transporturi, numite administratori la Tarom

Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor în guvernul Boc, a fost numită membru în Consiliul de Administrație al Tarom, potrivit unui document consultat de Economedia. Administrator a fost numit și Iuliana Cristina Bârcă, fost consilier local PNL la Sectorul 1 și în prezent consilierul personal al secretarului de stat din Transporturi Ionel Scrioșteanu.

Adunarea Generală a Acționarilor Tarom, unde cele mai multe voturi le are Ministerul Transporturilor, condus în prezent interimar de liberalul Dan Vîlceanu, a revocat luni patru membri din Consiliul de Administrație al Tarom. Unul dintre ei este CEO-ul Siemens România, Cristian Secoșan. Un alt membru înlocuit este Alexandru Moglan, expert la Oracle iar altul este Cătălin Octavian Bunea, copilot la Ryanair.

În schimb, a fost numită în CA al Tarom Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor în guvernul Boc. Boagiu, inginer constructor de profesie, are o carieră legată exclusiv de domeniul transporturilor. După doi ani în privat, ca asistentă de manager și diriginte de șantier la o companie italiană, ea a intrat în administrație și politică, ajungând ministru al Integrării în guvernul Tăriceanu și ministrul Tranporturilor în guvernul Boc. După căderea guvernului Boc, Boagiu a intrat într-un con de umbră și nu a mai ocupat funcții de prim-rang. Boagiu a fost numită anterior și în Consiliul de Administrație al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM)

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button