PoliticăPrima Pagină

AUR i-a prins în fapt: Legi, noaptea ca HOȚII pentru certificatul verde!

A fost haos, astăzi, în comisiile din Parlamentul României, după ce aleșii de la AUR au acuzat lipsa de transparență a entităților respective, pentru că încercau să adopte ilegal certificatul verde.

Cei de la AUR, conduși de liderul George Simion, au intrat inopinat și au acuzat că senatorii iau decizii lipsite de transparență.

„Suntem în Senatul României, unde vor să introducă nestatutar, împotriva legilor, la vot certificatul verde, adică și obligativitatea vaccinării sau test din banii proprii pentru personalul medical, pentru cadrele didactice”, au fost primele cuvinte ale lui  George Simion, aflat în fruntea celor de la AUR. „Românii trebuie să știe ce se întâmplă!”, a adăugat el, înainte de a intra în comisia de sănătate.

Adrian Streinu Cercel, de la PSD, a părăsit sala, iar ședința a fost suspendată. Cei de la AUR au plecat la comisia juridică, acolo unde Daniel Fenechiu a încercat să apere intrarea: „George, îți spun românește: nu poți să intri!”, a afirmat Fenechiu.

Simion nu s-a cramponat de această rezistență și a intrat în sală, însoțit de colegii săi și de jurnaliști. Membrii comisiei s-au ridicat și au părăsit sala.

Daniel Fenechiu, filmat în timp ce încălca legea

Simion l-a filmat pe Fenechiu în timp ce senatorul PNL încălca legea și fuma în spațiu închis. „Ce faceți? Fumați în spațiu închis? Ce faceți cu țigara?! N-o mai ascundeți, că vă ardeți! Încălcați o lege: nu aveți voie să fumați aici”, i-a transmis Simion.

„Ești un jeg ordinar! Să audă toată lumea! Fumam cu niște colegi de-ai tăi care te-au chemat să mă vezi. Te-au sunat să mă vezi aici fumând, după ce ei și-au stins țigările. Ăsta e George Simion: un jeg ordinar, o spun direct, nu am ce face. În urmă cu zece ani, venea să-l ajut cu marșurile pentru unirea cu Basarabia. Pe vremea aia nu știam că este un jeg atât de mare. Nu îți este rușine?! Ești un ordinar!”, i-a tranmis Fenechiu lui Simion.

Certificatul verde ar putea să devină obligatoriu și la locul de muncă

Certificatul verde, care include vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală va fi scanat prin aplicația mobilă Check DCC. În lipsa acestuia, ţi se va putea interzice accesul la locul de muncă.

În cazul în care nu aveți certificat verde, șeful (instituției publice)/ patronul (la stat) decide suspendarea de drept a serviciului timp de 30 de zile. În cazul în care salariatul se răzgândește și prezintă certificatul verde, se ridică măsura de suspendare. În cazul în care trec cele 30 de zile și angajatul nu prezintă certificatul, la stat, încetează de drept contractul de muncă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button