Politică

Război în echipa câștigătoare: Cîțu vrea ca guvernul Ciucă să pice la vot

Prezent în emisiune la Digi24, secretarul PNL și ministrul demis al Finanțelor, Dan Vîlceanu, i-a reproșat nervos moderatoarei Anca Suciu că transmite „fake news” pe burtieră, nemulțumit de informația „pe surse” difuzată de televiziune, privind o așa-zisă dorință a lui Florin Cîțu ca guvernul Ciucă să nu fie votat în Parlament.

„Sunt siderat de faptul că sunt într-o emisiune și văd fake news în direct (…) Și nu e prima oară când mi se întâmplă. Eram în altă emisiune și mi se atribuia mie un citat… Și dumneavoastră faceți acum același lucru… Cu mine în studio, scrieți că Florin Cîțu nu vrea să treacă Guvernul Ciucă, iar eu sunt aici…M-ați întrebat pe mine dacă își dorește Cîțu sau nu să treacă acest guvern? Scrieți niște minciuni gogonate…de jumătate de oră scrieți pe ecran asta…” i-a reproșat nervos Vîlceanu moderatoarei.

Jurnalista Anca Suciu a reacționat cu calm, explicându-i lui Vîlceanu că sunt informații care vin din partid, privind nemulțumirile lui Cîțu și dorința acestuia ca Guvernul Ciucă să pice în Parlament. „De ce apar aceste informații, dacă ele nu există”, i-a spus Anca Suciu lui Vîlceanu.

„Nu știu de ce apar aceste informații, dar mă puteți întreba pe mine fără să ruleze această minciună gogonată.  E un fake news”, a replicat Vîlceanu.

Moderatoarea i-a reaminitit lui Vîlceanu că tot el s-a aflat în emisiune la Digi24 cu o seara înainte ca PNL să meargă la negocieri cu Klaus Iohannis în vederea desemnării noului premier și că și atunci, pe surse din partid, se vehicula că persoana nominalizată de PNL nu va mai fi Cîțu, cum se transmisese inițial pe cale oficială.

„V-am întrebat atunci dacă e reală informația că nu mai mergeți cu Cîțu pentru funcția de premier și mi-ați spus că aveți mandat pentru Cîțu, iar dimineața ce s-a întâmplat, nu mai era Cîțu”, i-a spus Anca Suciu lui Vîlceanu.

Vîlceanu a inisistat că și cu ocazia respectivă el ar fi dat o informație reală, cum că urmează să aibă loc o ședință la PNL, lucru care s-a întâmplat, și că în ședința respectivă Cîțu l-a propus pe Ciucă.

După alte câteva replici, în care moderatoarea i-a expus lui Vîlceanu că sunt și liberali care transmit date contradictorii față de informațiile „oficiale”, Vîlceanu a ținut să precizeze că: „nu există grupări adversare în PNL, cu excepția lui Ludovic Orban, care tot amenință că pleacă și că ia cu el pe toată lumea, dar văd că întârzie să plece.”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button