Politică

Pentagonul ne-a impus guvernatorul

Șeful Pentagonului, Lloyd J. Austin (Zăsărd), a sosit în România să întărească parteneriatul strategic dintre România și SUA, anunță trâmbițele propagandei. În realitate, nu-i așa. A sosit exact la ceasul prestabilit.

Dacă până acum existau doar supoziții că virusul ucigaș a fost lăsat intenționat liber să zburde printre români, acum acțiunea criminală devine o certitudine.

Oamenii simpli, fără cunoștințe în domeniul strategiilor războaielor hibride, s-au mirat când Klaus Iohannis a spus în străinătate că “statul român a eșuat.” Concomitent, a declanșat în țara sa, din nimic, o criză politică fără precedent. De atunci, am tras semnalul că ni se pregătește un regim de forță. Declarația sa nu a fost întâmplătoare. La fel ca cea a lui Dan Barna din Parlament, potrivit căruia SUA ar dori să se retragă din zonă. România devine pârghia lui Arhimede în Europa, mai trebuie să explic?

Raport secret. României i se inventează un nou agresor

Președintele a dispus: Nicolae Ciucă, primul general premier desemnat. Asta a doua zi după întâlnirea cu Austin.

O serie de coincidențe nu pot fi trecute cu vederea. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, anunță că Alianța Nord Atlantică a expulzat opt diplomaţi ruşi, consideraţi „ofiţeri de informaţii nedeclaraţi.”  Riposta nu s-a lăsat așteptată. Rusia a anunţat retragerea misiunii sale de la sediul NATO, precum şi închiderea reprezentanței NATO de la Moscova.

Două bombardiere americane se apropie de zonele controlate de ruși din Marea Neagră. Armata lui Putin ridică suhoavele, în semn de frondă.

Înainte de a ajunge la București, Austin Zăsărd, cunoscut pentru calmul, rațiunea și spiritul pragmatic din timpul războaielor din Irak și Afganistan, militarul de carieră, care niciodată nu a spus ceva întâmplător, necalculat și neanalizat de strategi, a cerut Moscovei, în timpul vizitei sale de la Kiev, să stopeze agresiunea din Crimeea, referindu-se și la securitatea Mării Negre. Toate se întâmplă, ce hazard, în același moment.

Ne-am trezit dintr-o dată într-o situație nemaintâlnită de câteva decenii. România nu se afla în conflict cu Rusia până la venirea sa la București. Doar că apartenența noastră la cea mai mare alianță militară, slugărnicia liderilor noștri politici și militari, poziționarea geostrategică a țării noastre ne proiectează drept pârghia lui Arhimede, de lovit în UE.

desen de Ștefan Popa Popa’S

Atât pandemia necontrolată, cât și declarațiile unor lideri români au premeditat momentul astral de ieri. Certificarea supoziției noastre că suntem o gubernie și o vacă de muls s-a produs la ore de vârf și de maximă audiență.  

Parteneriatul strategic sau cum partenera a ajuns slugă, după căsătoria cu boierul

Șeful Pentagonului a mai venit nu doar să ne apere de rușii, agesori imaginari, ci să ne și înzestreze cu table inteligente, la prețuri de OZN-uri. Doar nu credeți că a ieșit înțeleptul Austin la piață fără ceva marfă de pus pe tarabă de la Unchiul Sam? Întâmplător sau nu, în preziua apariției sale celeste, pe cerul întunecat al Bucureștiului, presa de specialitate a făcut marele anunț contabil: SUA au investit peste 200 de milioane de dolari în bazele din România. Nimeni nu a calculat însă că doar în ultimii patru ani, am plătit peste 4 miliarde de dolari firmelor partenerului strategic. Când se perfectează G2G (guvern la guvern), pentru a se ocoli prevederea legală a offset-ului, adică o reîntoarcere din investiție în țara cumpărătoare, companiile americane sunt ajutate de Administrația de la Washington să vândă produsele militare ale firmelor private. Nu cunoaștem o situație inversă, prin care guvernul României, oricare ar fi el, ar perfecta un G2G pentru a ajuta vreun antreprenor român. Pentru a nu ne ocupa mintea cu alte gânduri, să rămânem la încadrarea lui Austin Zăsărd ca agent de vânzări.  

Parteneriatul strategic era gândit prin ultimul deceniu al secolului trecut ca un contract de tip win-win. Acum e doar win-lost. Asta din cauza slugărniciei liderilor români care, la fel ca domnii pământeni din țările române, și-au cumpărat de la noul Sultan tronul, după ce au dat haraciul.

Instruit să conducă. Căpitan la 20 de ani

Pentagonul a dat lovitura decisivă ieri clasei politice românești. L-a impus pe Nicolae Ciucă, cel ce-n tinerețe cunoștea clădirea Pentagonului mai bine decât Statul Major General al României.

Sigur că Austin Zăsărd a asigurat ucrainienii, românii și georgienii că Pentagonul apără suveranitatea acestor state, dar o suveranitate limitată, de tip Andropov, pentru cei care cunosc geopolitica.

România este demult o țară a experimentului “bine făcut.” Viitorul ei este pregătit doar în laboratoarele străine. De aceea, de douăzeci de ani, recomand tinerilor să fie și ei la locul și la timpul potrivit, acolo unde trebuie, nu unde e nevoie de ei.

Citește în continuare pe România Liberă

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button