PoliticăPrima Pagină

După ce au jefuit țara 32 de ani, PSD și PNL pretind că o salvează! Ciolacu vrea miliardele de la UE

Luni seară, la Palatul Cotroceni va avea loc o întâlnire între președintele Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă și Florin Cîțu. Cîțu ar urmă să fie „tras de urechi” pentru că sabotează negocierile lui Ciucă cu PSD pentru formarea unei majorități.

Întâlnirea începe la ora 17.00. Dacă, după această discuție, Klaus Iohannis îl va liniști pe Cîțu și va flexibiliza mandatul de negociere al lui Ciucă, atunci căile către colaborarea cu PSD se redeschid.

În discuțiile PNL cu PSD de zilele trecute, social-democrații au cerut să intre la guvernare și au cerut trei ministere: Finanțe, Fonduri, Sănătate. Însă liberalii au refuzat.

Surse politice au declarat  că strategia aripii liberale Cîțu-Vîlceanu-Gorghiu-Dumitrescu a fost să-l lase pe Nicolae Ciucă în afară oricărei majorități parlamentare. Tabăra Cîțu a dorit să-l provoace pe Nicolae Ciucă să-și depună mandatul spre sfârșitul săptămânii, după ce nu va strânge o majoritate parlamentară.

Tabăra Cîțu speră astfel că președintele îl va desemna din nou pe Cîțu ca prim-ministru.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat luni, după ce s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă, că „nu s-a schimbat nimic”. El a cerut USR să dea „dovadă de responsabilitate” și să voteze Guvernul Ciucă, altfel vor fi declanșate alegeri anticipate.

„Nu s-a schimbat nimic, vom avea și alte întâlniri în care vom discuta. Toate opțiunile sunt pe masă, inclusiv alegeri anticipate.” , a spus arlechinul lui Iohannis.

Liderii PSD au declanșat un nou sondaj în interiorul partidului, întrebându-i prin SMS pe activiștii PSD dacă sunt de acord să intre la guvernare, alături de PSD, anunță surse din partid citate de Antena 3.

Este al doilea sondaj de acest tip, după ce săptămâna trecută pesediștii au fost întrebați dacă sunt de acord ca partidul să voteze Guvernul Ciucă în Parlament. Doar o treime ar fi răspuns pozitiv.

Ciolacu însă nu a așteptat rezultatele sondajului și a făcut presiuni asupra PNL pentru a accepta miniștri PSD dacă dorește voturile PSD pentru învestirea Guvernului Ciucă.

„Cum vedeți faptul că Florin Cîțu spune că nu vrea să negocieze cu PSD și nu vrea un guvern format din PSD și PNL?”, a fost întrebat, luni, Ciolacu.

„Una dintre cele mai preferate emisiuni ale mele era ‘Copiii spun lucruri trăznite’. Se pare că și când ești om mare și au de a face cu o Românie la răscruce alții spun lucruri trăznite”, a răspuns Ciolacu.

„PSD este obligat să stea de vorba cu un prim-ministru desemnat. Dacă trăim într-o țară normală și vede că prioritățile românilor sunt cu totul și cu totul altele”, a adăugat Ciolacu.

După 32 de democrație originală li jafuri prin rotație marca PSD și PNL, aceste grupări mafiote transpartinice pretind că salvează România. PSD și PNL se războiesc pe miliardele din PNRR și marele program PNDL 3 Anghel Salygni. Tot ce se discută la tv despre negocieri și înțelegeri sunt subiecte de cancan. Adevărata luptă între PSD și PNL se dă pentru viitoarele jafuri naționale.

Back to top button