PoliticăPrima Pagină

Tismaneanu: PROSTIA îi va veni de hac mai curând și mai rapid decât cred mulți

Politologul Vladimir Tismăneanu da publicității un mesaj foarte dur la adresa președintelui Iohannis. După ce spune că Iohannis este „omul serviciilor”, Tismăneanu scrie „prostia îl va învinge pe Iohannis”.

„Emil Constantinescu a ieșit din jocul politic spunând că a fost învins de sistem. Mai exact, de servicii. Traian Băsescu a fost convins că le controlează. Era o intenție, nu și o realitate. Când a înființat Comisia Prezidențială, mi-a spus, asigurându-mă de sprijinul său pentru deplinul acces la arhive: ‘Nu există secrete pentru șeful statului român’. Era, eventual, un deziderat.

Inventat de monstruoasă coaliție USL și îndatorat serviciilor, fostul primar din Sibiu a jucat, cu teatrală infatuare, rolul de președinte. Pe el nu l-au învins serviciile, era sowieso (în orice caz – n.red.) omul lor. Altceva i-a venit de hac, ceva care îl va pierde mai curând și mai rapid decât cred mulți: Prostia”, a scris Tismăneanu pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri că este nevoie de un Guvern care să rezolve problemele cu care se confruntă România, afirmând că acesta trebuie sprijinit în Parlament de „cei care vor să fie cu noi”.

Șeful statului a fost întrebat și dacă este adevărat că el l-a impus în PNL pe Nicolae Ciucă să fie candidat la funcția de premier.

„Asta cu vehiculatul este cam așa: am luat o decizie, se formează un Guvern și nenumărați își exprimă opiniile. Este drăguț, dar problema practică este de formare a Guvernului și domnul Ciucă a fost propus de PNL, cum știm cu toții”, a spus Iohannis.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button