Politică

PSD a decis: Susținem guvernul Ciucă! Baronii locali ai PSD deja salivează cu gândul la miliardele de la Bruxelles

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, propune ”un armistiţiu politic ca să depăşim situaţia pandemiei şi a problemelor din energie”, PSD fiind dispus să susţină Guvernul Ciucă până la 1 februarie 2022.

”În cazul în care PSD decide să susţină un guvern minoritar, acest lucru nu se poate face decât pe o perioadă limitată de timp”, a declarat Ciolacu. Guvernul confirmă că a avut loc discuţia telefonică, iar solicitările PSD sunt analizate.

”În această după-amiază, premierul desemnat a avut o convorbire telefonică cu preşedintele PSD Marcel Ciolacu, în care s-a convenit ca negocierile politice dintre cei doi să aibă loc după finalizarea Programului de guvernare, precum şi după analizarea celor zece măsuri urgente propuse de PSD”, a transmis, sâmbătă seară, Guvernul. 

Ciolacu a declarat imediat după ce a trecut moțiunea de cenzură că numai niște „proști” ar vota un eventual guvern minoritar PNL.

„Mă vedeți pe mine votând un guvern minoritar PNL? Să persistăm în prostie?”, a declarat Marcel Ciolacu, cu voce ridicată, la România TV în seară zilei în care Florin Citu a fost demis prin moțiune de cenzură.

Ciolacu a mai spus și că este o „tâmpenie” că PSD să susțină un guvern minoritar.

„Chiar dacă mi-aș dori eu, colegii mei nu ar fi de acord. Ar fi o tâmpenie pentru România, pentru noi toți. Am văzut unde a dus Guvernul Citu. Este exclus ca PSD în acest moment să vină cu o alternativă pentru România cu un Guvern minoritar”, susținea Ciolacu pe 7 octombrie.

După doar două săptămâni, PSD-ul este însă gata să voteze un guvern minoritar PNL. Baronii locali ai PSD deja salivează după miliardele din PNRR și PNDL 3.

Back to top button