Politică

PSD a decis: Susținem guvernul Ciucă! Baronii locali ai PSD deja salivează cu gândul la miliardele de la Bruxelles

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, propune ”un armistiţiu politic ca să depăşim situaţia pandemiei şi a problemelor din energie”, PSD fiind dispus să susţină Guvernul Ciucă până la 1 februarie 2022.

”În cazul în care PSD decide să susţină un guvern minoritar, acest lucru nu se poate face decât pe o perioadă limitată de timp”, a declarat Ciolacu. Guvernul confirmă că a avut loc discuţia telefonică, iar solicitările PSD sunt analizate.

”În această după-amiază, premierul desemnat a avut o convorbire telefonică cu preşedintele PSD Marcel Ciolacu, în care s-a convenit ca negocierile politice dintre cei doi să aibă loc după finalizarea Programului de guvernare, precum şi după analizarea celor zece măsuri urgente propuse de PSD”, a transmis, sâmbătă seară, Guvernul. 

Ciolacu a declarat imediat după ce a trecut moțiunea de cenzură că numai niște „proști” ar vota un eventual guvern minoritar PNL.

„Mă vedeți pe mine votând un guvern minoritar PNL? Să persistăm în prostie?”, a declarat Marcel Ciolacu, cu voce ridicată, la România TV în seară zilei în care Florin Citu a fost demis prin moțiune de cenzură.

Ciolacu a mai spus și că este o „tâmpenie” că PSD să susțină un guvern minoritar.

„Chiar dacă mi-aș dori eu, colegii mei nu ar fi de acord. Ar fi o tâmpenie pentru România, pentru noi toți. Am văzut unde a dus Guvernul Citu. Este exclus ca PSD în acest moment să vină cu o alternativă pentru România cu un Guvern minoritar”, susținea Ciolacu pe 7 octombrie.

După doar două săptămâni, PSD-ul este însă gata să voteze un guvern minoritar PNL. Baronii locali ai PSD deja salivează după miliardele din PNRR și PNDL 3.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button