Politică

Orban demisionează: Practic, PNL nu mai există

Fostul preşedinte al PNL Luovic Orban a anunţat, joi seară, că va demisiona din grupul parlamentar al PNL. Acesta susţine că decizia susţinerii lui Nicolae Ciucă nu a fost luată de liberali, ci a fost dictată de preşedintele Klaus Iohannis, într-o întâlnire la Vila Lac.

Eu categoric nu voi vota pentru Guvernul Ciucă. Pentru mine, asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din Grupul Parlamentar al PNL”, a declarat Orban, jois eară, la B 1 TV.

Fostul preşdinte al PNL susţine că decizia de a-l propune pe Ciucă nu a fost luată de PNL. 

”Decizia de a-l propune pe domnul Ciucă nu a fost luată la ora 10.00, în simulacrul de BPN (…) care a durat patru minute. Asta înseamnă dezbaterea în PNL, în conducerea impusă de Klaus  Iohannis”, a mai declarat Orban. 

Acesta susţine că decizia a fost luată cu o seară înainte, în întâlnirea de la Vila Lac, la care au participat doar câţiva lideri.   

Acolo era practic o bătaie. Veniseră să se bată ardelenii, care-l sprijineau pe Bode, cu ăştia care-l susţineau pe Cîţu. Au plecat cu ce le-a ordonat preşedintele, respectiv generalul Ciucă. Practic, PNL nu mai există. Forurile statutare nu mai există, PNL este o prelungire fără voinţă (…) o conducere plină de obedienţă care nu are nicio coloană vertebrală, niciun fel de opinii şi care primeşte dictatele”, a mai declarat Orban.  

”Pentru mine, decizia lui Iohannis de a forţa conducerea PNL, de a-l impune pe Ciucă, la înţelegere cu PSD, reprezintă o trădare gravă  a alegătorilor (…) Astăzi, printr-un Guvern minoritar învestit din mila PSD (…) va fi o guvernare fără niciun fel de capacitate de a face reforme”, a adăugat Orban.  

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button