PoliticăPrima Pagină

Claudiu Târziu: Desemnându-l pe Dacian Cioloș premier, Iohannis a făcut un pas neconstituțional care ar putea să îi atragă suspendarea

Claudiu Târziu, senator AUR, a declarat miercuri, de la tribuna Parlamentului, că președintele Iohannis „a făcut un pas neconstituțional care ar putea să îi atragă suspendarea” prin desemnarea lui Dacian Cioloș, știind că acesta „nu are susținere parlamentară”:

„Desemnându-l pe Dacian Cioloș premier știind că nu are susținere parlamentară, președintele Iohannis a făcut un pas neconstituțional care ar putea să îi atragă suspendarea prin referendum. Sperăm ca după respingerea Guvernului Cioloș, președintele să facă demersurile constituționale pentru instalarea unui guvern, altfel ne va obliga să mergem și noi mai departe cu referendumul de suspendare”, a transmis Claudiu Târziu.

Miercuri, începând cu ora 10, are loc ședința comună a Parlamentului pentru votul de învestire a Guvernului Cioloș. Guvernul are nevoie de 234 de voturi pentru învestire, USR are doar 80 de parlamentari.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button