Social

Mesaje de tip phishing trimise în numele ANAF de hackeri

Mai mulți români s-au trezit în ultimele zile cu mesaje care pretindeau a fi trimise în numele ANAF, dar care în realitate conțineau fișiere de tip phishing prin intermediul cărora heckerii încearcă să obțină acces la datele personale.

“O zi buna,Aceasta este pentru a vă informa despre discrepanța din evidența fiscală, vă rugăm să vizitați banca dvs. sau orice birou fiscal din apropierea dvs. cu evidența fiscală atașată. Este atașat cazierul fiscal, plățile restante și numărul de referință al cazului fiscal. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Guvernul României”, este mesajul care, chipurile ar fi fost trimis de către ANAF.

Destinatarii sunt apoi îndemnați să descarce mai multe fișiere care în realitate conțin programe dăunătoare ce oferă acces răufăcătorilor cibernetici la datele contribuabililor.

Cei de la ANAF au precizat pentru B1TV.RO că mesajul nu le aparține și că a fost trimis de către surse neoficiale. Posibilii hackeri care încearcă să obțină accesul la datele românilor au folosit însă înseamnele ANAF și o adresă [email protected] Cei de la ANAF mai precizează că după colectarea informațiilor despre astfel de cazuri vor sesiza autoritățile competente și vor transmite un punct de vedere oficial.

Adesea, escrocii încearcă să copieze e-mailuri și mesaje text de la companii legitime au d ela instituții pentru a te păcăli să le dai informații personale și parole. pecialiștii atrag atenția că semnele de mai jos te pot ajuta să identifici înșelătorii:

  • Adresa de e-mail a sau numărul de telefon al expeditorului nu se potrivește cu numele companiei de la care se pretinde a proveni.
  • Adresa de e-mail sau numărul de telefon pe care l-au folosit pentru a te contacta este diferit de cel pe care l-ai dat companiei respective.
  • Un link dintr-un mesaj arată corect, însă URL-ul nu se potrivește cu site-ul web al companiei.
  • Mesajul arată în mod semnificativ diferit de alte mesaje pe care le-ai primit de la companie.
  • Mesajul solicită informații cu caracter personal, cum ar fi un număr de card de credit sau parola contului.
  • Mesajul este nesolicitat și conține un fișier atașat.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button