Știrile 60m.RO

Fortus Iași, ultimul mare producător de utilaj tehnologic din România s-a întors în posesia statului. Statul vrea să vândă tot mafiei imobiliare

Fortus Iași, ultimul mare producător de utilaj tehnologic din România s-a întors în posesia statului, care vrea să-l exploateze, dar nu așa cum credeți.

Din păcate, combinatul urmează să fie exploatat pentru terenurile pe care le posedă. Așadar, statul vrea să scoată la vânzare terenurile pe piața imobiliară.

Combinatul în sine este nefuncționat de mai mulți ani, dar are o platformă industrială de 1,4 milioane de metri pătrați, notează Profit.ro. Aceasta reprezintă o avere, care poate ajunge de la sute de milioane de la un miliard de euro.

După o privatizare eșuată( făcută în 2003) cu Metalexportimport București, Fortus Iași a intrat în faliment în 2016. De atunci, a trecut printr-o mulțime de procese între entități de stat, locale și private pentru paternitatea activului industrial. Fortus Iași, fostul Combinat de Utilaj Greu din localitate, a fost producător de mașini și utilaje de mari dimensiuni. În fabrică se făceau inclusive turele de tancuri.

Până în 1990, aici lucrau 11.000 de salariați.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button