Politică

Gheorghe Cătană: Nu vom susține un guvern care limitează drepturile fundamentale ale cetățenilor

Senatorul AUR Gheorghe Cătană a subliniat faptul că Alianța pentru Unirea Românilor nu va susține niciodată un guvern care limitează drepturile fundamentale ale cetățenilor prin introducerea certificatului verde.

Guvernul Cîțu a instituit obiceiul de a gestiona criza sanitară prin hotărâri de guvern și nu prin legi făcute în Parlament. Astfel, autoritățile au impus certificatul verde prin hotărârea nr. 932 din 9 septembrie privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, o măsură care limitează drepturile fundamentale ale cetățenilor și nu scade în niciun caz șansele de infectare cu Sars-Cov-2.

După îndepărtarea lui Florin Cîțu de la cârma țării, ca urmare a moțiunii de cenzură, Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș drept premier și i-a cerut să elaboreze un program de guvernare, care va fi depus astăzi la Parlament. Doar că, din documentul întocmit de reprezentanții USR, reiese foarte clar că, dacă această echipa va ajunge la putere, noul Guvern va marșa pe introducerea acestui certificat de vaccinare. Mai precis, cetățenii vor putea participa la evenimentele sociale şi activităţi neesenţiale în spaţiu public închis, „condiţionat de prezentarea certificatului verde”.

Noi, parlamentarii AUR, nu vom sprijini niciodată un astfel de program de guvernare. Certificatul de vaccinare nu rezolvă nicio criză sanitară, ci doar adâncește criza economică și segregarea societății în vaccinați și nevaccinați. Vom lupta pentru libertatea cetățenilor așa cum am promis și vom cere suspendarea președintelui Iohannis și organizarea alegerilor anticipate”, a declarat senatorul Gheorghe Cătană.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button