Politică

Cîţu: PNL nu îl susține pe Dacian Cioloș

Liderul PNL, premierul Florin Cîţu a anunţat vineri, după şedinţa conducerii liberale, că USR e parte a unei majorităţi parlamentare alături de PSD şi AUR.

Potrivit lui Cîţu, acest lucru arată că o majoritate formată din USR, AUR şi PSD s-a unit în jurul unor principii, valori, obiective, primul demers fiind votul de la moţiune. 

”Răspunderea politică, în faţa românilor, pentru demiterea Guvernului, revine în principal USR-ului, şi în subsidiar, alianţei USR, PSD şi AUR”, astfel că ”responsabilitatea politică pentru formarea unui nou guvern aparţine celor care au format această majoritate, afirmă liderul PNL. Florin Cîţu a afirmat că premierul desemnat, Dacian Cioloş are datoria morală să încerce cu adevărat să găsească sprijinul la partenerii de coaliţie de la PSD şi AUR.

 ”Biroul Executiv al PNL a decis că îi solicită lui Dacian Cioloş să facă discuţii cu cele două partide cu care au reuşit să facă majoritate, la moţiunea de cenzură, pentru a găsi cele 234 de voturi necesare învestirii Guvernului.”, a anunţat Cîţu. 

Back to top button