Politică

Catastrofa de la Agricultură revine în guvernul Cîțu

Ministrul demisionar al Agriculturii, catastrofa Adrian Oros, îşi retrage demisia, acesta declarând pentru News.ro că este oricum pentru o perioadă scurtă şi că fermierii nu trebuie să fie afectaţi de criza politică.

Ministrul Agriculturii îşi va reevalua demisia din funcţie. Ministrul, susţinător al fostului lider Ludovic Orban, şi-a dat demisia din Guvern pe 27 septembrie, după Congresul PNL.  

Adrian Oros a declarat că va renunţa la demisie, pentru că este vorba de o perioadă scurtă şi că nu vrea să provoace disfuncţionalităţi în sistem. 

”Fermierii nu trebuie să fie afectaţi de criza politică. Am sperat că vor numi pe altcineva  şi că activitatea va continua fără şocuri inutile”, a mai declarat Oros.  

Pe 27 septembrie, Adrian Oros anunţa că demisionează din funcţie, pentru că, pentru premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi.  Oros arătat că bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuţia bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare, iar la rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă. 2, în timp ce, în PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură.

PS. Probabil mai e ceva de furat…

Back to top button