Economie

Adrian Câciu: Mafia din energie să plece, italienii, francezii, rușii

Economistul Adrian Câciu acuză companiile de pe piața energie pe care le acuză că ar acționa ca un grup de crimă organizată pe teritoriul României.

,,Derapajul este major. Ofertele la gaz și electricitate sunt și de 5 ori mai mari decât prețurile de început de an. Enel oferă energie electrică și cu 965 lei/MWh iar Engie oferă gaze și cu 560 lei/MWh.

În Europa, atât de des invocată de mafioți și de trompetele lor publice, prețurile au crescut doar cu 7-14%. În România cresc și cu 500%. Diferența este majoră! Este doar specula. Cartel. Jaf!
Guvernul e părtaș pentru ca știa ce se întâmplă și nu a acționat.

Plafonarea este imperios necesara. Supraimpozitarea mafioților la fel. Creșterea producției interne realizate de companiile românești la fel. Dacă italienilor, francezilor sau rușilor din piața energiei le pute chestia asta, să plece din România.

Să preia tot companiile care rămân iar economia și romanii sa plătească prețul de la început de an 2021. Știu ca Engie anunță că un fel de șantaj ca pleacă. Plecați. Preia statul acțiunile sale și monopolul de furnizare, preia clienții și va gestiona statul furnizarea de gaze, cumpărând de la Romgaz și OMW.

Iar dacă Engie vrea daune, verificăm contractul de privatizare vedem ca nu și-au îndeplinit cauzele și îi punem sa plătească ei daune, inclusiv cele cauzate de monopolul speculativ.
Soluții sunt. Santajistii și mafioții trebuie sa dispară. Vreti sa știți realitatea? Cine câștigă?
Câștiga Putin? Via Franța, via Italia, via Austria.
Asta vrea dreapta? Să câștige rușii?”, a scris economistul Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook.

Back to top button