Politică

Firmă condusă de liberali obţine 15 contracte în valoare de 1,4 milioane de lei în doar 10 zile

O firmă din Maramureş – care în ultimii zece ani a avut unul sau zero angajaţi iar printre acţionarii acesteia se regăsesc mai mulţi membri din PNL – a câştigat, prin intermediul programului PNDL 3, în perioada 1-10 octombrie, nu mai puţin de 15 contracte în valoare de 1,4 milioane de lei, relatează site-ul eMaramures.ro.

Potrivit sursei citate, firma în cauză, Nordexpert Consulting SRL, care a raportat în fiecare an “zero angajaţi şi zero activitate”, ar fi obţinut contractele direct, fără “licitaţie”, prin programul naţional de investiţii “Anghel Saligny”.

De asemenea, eMaramures.ro susţine că printre acţionarii firmei se numără mai mulţi liberali, printre care: Ioan Călin Bota, fost consilier local, actual deputat şi preşedinte PNL Baia Mare, sau Marius Şerban Bondici, fost consilier municipal liberal şi preşedinte al Tineretului Liberal Baia Mare.

Controversatul program de investiţii “Anghel Saligny”, aşa-zisul PNDL 3, a fost adoptat la începutul lunii septembrie într-o şedinţă de guvern boicotată de miniştrii USR-PLUS de la acea vreme, care au acuzat că prin acest demers se încearcă un jaf de 10 miliarde de euro la fel cum făcea şi fostul lider PSD Liviu Dragnea. Programul, în valoare de 50 de miliarde de lei, ar trebui să vizeze proiecte de asfaltare, canalizare şi reţele de gaz.(emaramures.ro)(emaramures.ro)

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button