Politică

Cioloș insistă să se facă de râs în Parlament la votul de învestire

Liderii USR, reuniţi miercuri seară în şedinţa Biroului Naţional (BN) au decis ca, în cazul în care PNL şi UDMR vor refuza refacerea coaliţiei, Dacian Cioloş să se prezinte în Parlament cu un guvern monocolor USR, au declarat surse participante la discuţii pentru News.ro. Biroul Naţional al USR a convocat Comitetul Politic, duminică, de la ora 18:00, având un singur punct pe ordinea de zi – analiza şi aprobarea programului de guvernare şi a echipei guvernamentale.

 Biroul Naţional USR a discutat toate scenariile după întâlnirea iniţiată de Dacian Cioloş, prim-ministru desemnat şi preşedintele USR, cu preşedinţii PNL şi UDMR şi cu preşedintele grupului minorităţilor naţionale din Parlamentul României, se arată într-un comunicat transmis, miercuri seară, de formaţiune.

Conform sursei citate, în aşteptarea deciziilor din forurile interne ale acestor acestor partide, BN USR convoacă Comitetul Politic duminică, 17 octombrie, de la ora 18:00, avand un singur punct pe ordinea de zi: 1. Analiza şi aprobarea programului de guvernare şi a echipei guvernamentale.”Pentru mine, în calitate de prim-ministru desemnat de preşedintele României, lucrurile sunt clare. Vom căuta să reformăm coaliţia cu PNL şi UDMR şi pentru asta fac tot ce este posibil pentru a negocia o formulă de guvernare cu preşedinţii celor două partide. Însă, în paralel cu această încercare de negociere, am luat câteva decizii pentru că avem un calendar clar şi scurt pentru a prezenta un guvern în Parlament şi asta se va întâmpla şi dacă ajungem la un acord, şi dacă nu. În aceste condiţii, Biroul Naţional al USR a decis să continue discuţiile cu foştii parteneri, în paralel cu redactarea unui program de guvernare şi propunerea unei liste de miniştri. Dorinţa noastră e refacerea coaliţiei, iar în cazul în care negocierile durează mai mult decât perioada formală sau eşuează e nevoie să oferim o soluţie funcţională pentru un nou guvern”, a declarat Dacian Cioloş.

Back to top button