Știrile 60m.RO

Cerificatul Covid, un grav atentat la libertate. Ilie Coleșa (AUR): condamnăm orice obligativitate sau orice formă de segregare a societății

Nu există nicio justificare medicală sau logică pentru obligativitatea vaccinării anti-Covid-19. Este poziția Alianței pentru Unirea Românilor, care condamnă orice încercare, limitare sau condiționare a libertăților fundamentale. Potrivit deputatului AUR, Ilie Coleșa, certificatul verde reprezintă noul asalt în acest proces malefic, de răpire a libertății noastre și poate fi începutul asemănării cu certificatele de aerian de care se condiționa participarea oamenilor la viața socială în teritoriile administrate sau ocupate de regimurile naziste. Totodată, certificatul digital ar avea drept scop declarat aplicarea regulamentului 953 din 2021 al P și CE, care nu are putere de obligativitate la nivel național, deoarece UE nu are competențe în domeniul sănătății, competențe care sunt reglementate de fiecare stat membru în parte.

Să nu ne lăsăm păcăliți de retorica prezidențială și guvernamentală și a celor care o susțin. Toate aceste forme de obligativitate, numite certificate sau pașapoarte, nu înseamnă drumul spre libertate, ci, din contră, arestarea libertății noastre. Libertatea și drepturile nu pot fi condiționate de nicio hârtie, aviz, certificat sau pașaport. Noi, cei de la AUR, repetăm: vaccinarea este un drept, iar nu o obligație, un tratament liber asumat, iar nu un motiv de dezbinare. Condamnăm orice obligativitate de cvasi-obligativitate a vaccinării anti-Convid-19. Condamnăm orice formă de segregare a societății între vaccinați și ne-vaccinați, de dezinformare, de manipulare, de răspândire a fricii și în final, cvasi-obligativitatea rezultată din îngrădirea și condiționarea drepturilor și libertății noastre: a dreptului la educație, la muncă, la liniște și pace, la unitate”, a declarat deputatul Coleșa.

Totodată, Coleșa a expus principalele motive pentru care obligativitate vaccinarea anti-Covid-19 nu are nicio logică:

  1. Vaccinarea anti-Covid-19 are doar capacitatea teoretică, declarată, de a ne proteja atunci când ne vaccinăm. Teoretic, ea asta ar trebui să facă, însă statistic, vedem că nu atinge acest scop.
  2. Vaccinarea anti-Covid-19 nu ne ferește de îmbolnăvire – chiar dacă teoretic într-o formă mai ușoară. Un exemplu este județul Cluj, unde avem 31% vaccinați depistați ca infectați și 37% vaccinați din totalul populației.

Conform datelor disponibile pe Ourworldindata sau worldometers, AUR face următoarele afirmații: 

1. Nu există nicio legătură între rata cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 și rata de vaccinare. Rata de vaccinare ar fi trebuit să fie invers proporțională cu numărul cazuri de infectare. Nu e așa. În țări cu procente foarte ridicate de vaccinare, chiar de peste 70%, nu au, nici pe departe, o rată mică a cazurilor active.

2. Există o corelație aproape perfectă între totalitatea cazurilor de covid și totalitatea cazurilor vindecate

Nu există niciun motiv real pentru care, virusul SARS-CoV-2 să fie considerat o problemă de siguranță națională care să perturbeze serios viața socială și activitatea economică”, a punctat deputatul AUR, Ilie Coleșa.

Back to top button