Politică

Cătălin Drulă este acuzat de trafic de influență

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă este acuzat că a impus la conducere Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Fluviale (APDF) S.A. Giurgiu, un director care nu a întrunit acordul Consiliului de Administrație. Ministrul Transporturilor, USR-istul Cătălin Drulă, este acuzat de trafic de influență după ce și-a impus favorita la conducerea APDF Giurgiu.

În 2017, Haschka Luiza Mihaela nu părea să aibă înclinații spre mediul de afaceri, după cum observăm în declarația de avere postată în 2017 pe site-ul companiei, fără a fi reactualizată, între timp. În realitate, noul director al companiei este implicat în vreo trei societăți.

Haschka Luiza Mihaela deține trei firme: Holbina Trei Bibani SRL, cu cifra de afaceri de peste 95 623 lei și sediul în București, cu hoteluri în Deltă, aceasta fiind controlată de Iris Concept Marketing, înființată anul trecut și unde Haschka apare asociată alături de Silvia Savu, din Tulcea. Sediul societății este tot în Tulcea. Recent, cele două, împreună cu Iris Concept Marketing, au cumpărat acțiuni de la GCIT – Gestiune și Consultanță IT – SA.

Tatăl ei, Mihai Ungheanu, a fost una dintre eminențele cenușii ale guvernărilor PSD, în perioada lui Ion Iliescu. A fost jurnalist, critic literar, scriitor dar și om politic, fiind senator român, ales în Senatul României în legislaturile 2000-2004 și 2004-2008 după ce a candidat pe listele PRM în județul Argeș. Mihai Ungheanu a fost, de asemenea, secretar de stat, fără apartenență politică, la Ministerul Culturii, în Guvernul Văcăroiu, fiind subordonatul direct al lui Viorel Hrebenciuc. Între 2003 și 2006 a fost secretar general al Camerei Deputaților, când instituția a fost condusă de Valer Dorneanu, Adrian Năstase și Bogdan Olteanu, mai spune RC.

Back to top button