Politică

Marius Lulea(AUR): Oamenii lui Cîțu vor să protejeze bogații, așa cum fac cu pensiile speciale

Liderul AUR, Marius Lulea, atrage atenția asupra aberațiilor debitate în spațiul public de ministrul de Finanțe, Dan Vîlceanu, acesta din urmă afirmând că oamenii săraci, cu salarii mici, ar trebui să fie impozitați mai mult la contribuția pe sănătate. În România nu avem parte de echitate socială deoarece specialii sunt mai presus decât românii de rând, iar actuala clasă politică lucrează în interesul celor puțini și bogați, în timp ce peste 60% din populație trăiește în sărăcie sau la limita sărăciei.

„Oamenii ăștia conduc România și spun în public aberațiile pe care le gândesc. Când văd ce pot inepții pot debita… Unul dintre rolurile majore ale statului este acela de a redistribui din bunăstare și să creeze o relativă echitate în societate. Sigur că România are asemenea mecanisme, deși nu le folosește de cele mai multe ori. Vîlceanu propune să crească inechitatea socială și bogații să devină și mai bogați, iar săracii și mai săraci. Probabil o să vă spună că bogați și așa sunt puțini, precum cei cu pensiile speciale, iar efectul bugetar va fi mic. În schimb săracii sunt mulți și acolo nu e bine să se umble. În plină pandemie și criză social-economică, gândurile oamenilor lui Cîțu se îndreaptă către cei bogați: cum să îi protejăm. Cu așa atitudine arogantă o să iasă românii în stradă cu furci și coase, precum în 1907. Când mă gândesc că ei au acum majoritatea necesară să conducă România… Eu întreb presa care ne critică: chiar considerați că e bine ce debitează acești oameni?”, a declarat vicepreședintele AUR, Marius Lulea.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button