Politică

Cancelarul penal al Austriei, prieten cu Iohannis, acuză: Eu nu sunt un cancelar din umbră

Fostul cancelar austriac, Sebastian Kurz, nu se consideră un continuator din culise la conducere după ce a demisionat din funcţie din cauză că este vizat de o anchetă pentru corupţie ce a zguduit coaliţia aflată la putere, relatează luni DPA.

„Eu nu sunt un cancelar din umbră”, a scris Kurz într-un mesaj online după ce fostul ministru de externe Alexander Schallenberg a depus jurământul ca nou cancelar.

Kurz a spus că va continua să sprijine activitatea guvernului ca lider al Partidului Popular Austriac (ÖVP) conservator şi ca viitor lider de grup parlamentar, potrivit Agerpres.ro.

La rândul său, Schallenberg a subliniat, într-o primă declaraţie publică, că doreşte să continue să lucreze strâns cu Kurz. Opoziţia a criticat faptul că Kurz, în calitate de lider al partidului, va rămâne o figură politică extrem de influentă, făcând astfel un nou început dificil în politica austriacă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button