Politică

Marius Lulea: Biserica îi definește pe români ca neam, ori ei atacă prin biserică neamul românesc

Liderul AUR, Marius Lulea, consideră atacul RECORDER împotriva BOR și Catedralei Mântuirii Neamului, drept un atac la sistemul de valori ce definește națiunea română ca neam între popoare. Presa antiromânească execută atacuri subversive la valorile naționale pentru a ne dezbina ca națiune și pentru a ne uita tradițiile. Într-o lume a normelor uneori e greu să înțelegem o lume a dogmelor. Catedrala Mântuirii Neamului este poate cel mai frumos obiectiv național și o moștenire culturală ce ne va sta drept stâlp de conduită morală care va dăinui peste veacuri.

„Lumea dogmelor este opusă lumii normelor. Omul e guvernat pe pământ de doua morale: de morala dogmelor, care e creștină, eternă, adică absolută și morala normelor care sunt construite pe puținătatea și imperfecțiunea omului, de legiuitori. Că nu poate avea autonomie [omul, față de Dumnezeu – n.n.].”, afirma marele filosof român Petre Țuțea.

Marius Lulea, de la AUR, afirmă că astăzi se încearcă obsesiv o răsturnare a valorilor, în care cei care construiesc trebuie demolați, iar cei care ne-au lăsat moșteniri culturale milenare să fie dați uitării.

„Am văzut cum sistemul antiromânesc se folosește de așa-zisa presă aservită, cică independentă dar finanțată din afara României, cum a atacat BOR pentru construcția catedralei Mântuirii Neamului. Aceeași presă nu a scos un cuvânt despre corupția din partidele globaliste și a considerat că 0,8 lei pentru o carte AUR este prea mult.

Vedem o răsturnare a valorilor, în care cei care construiesc trebuie demolați, dar românii au înțeles acest lucru. Finanțarea Catedralei Mântuirii Neamului și de la bugetul de stat este firească, în condițiile în care biserica a cedat după 1859 majoritatea proprietăților ca să fie puse la dispoziția țăranilor români. Biserica îi definește pe români ca neam, ori ei atacă prin biserică neamul românesc.”, a declarat vicepreședintele AUR, Marius Lulea.

Patriarhia Română are un răspuns edificator la un atac nedrept și ofensator

Titlul moralmente descalificant al articolului se transformă astfel într-o ofensă la adresa celor în memoria cărora se ridică de mai mulți ani Catedrala pentru care au pledat public Mihai Eminescu, precum și elitele politice și morale ale României după Războiul pentru Independență, apoi după experiența Primului Război Mondial și după Unirea din 1918. Catedrala Națională a devenit astfel simbolul recunoștinței față de Dumnezeu și față de toți cei care cu credință în El și-au jertfit viața pentru poporul român și pentru unitatea politică și spirituală a acestuia.

Lipsa de urbanitate a articolului se manifestă printr-o abordare rudimentară și ofensatoare nu doar față de proiectul în sine al Catedralei, care constituie deopotrivă un deziderat firesc al Bisericii Ortodoxe Române și al Statului democratic român, ambele având o imensă datorie memorială față de eroii și martirii României, ci și la adresa Părintelui Patriarh însuși, cel căruia i se datorează începutul ctitoririi acestei Catedrale și supravegherea responsabilă a lucrărilor de ridicare a ei. Această lipsă de urbanitate este dublată în articol de multe speculații, alegații, insinuări și caricaturizări ale realității care arată, desigur și din fericire, cu totul altfel.

Datorită uriașei sale semnificații ca edificiu de importanță majoră în planul necesității publice, ca simbol al demnității naționale, ca simbol al unității dintre lucrarea spirituală și socială a Bisericii.

Proiectul Catedralei Naționale are trei dimensiuni fundamentale de utilitate publică (lăcaş de cult reprezentativedificiu care marchează cultul eroilor și loc destinat a pune în aplicare parteneriatul social între Stat şi Biserică). Aceste dimensiuni fondatoare justifică în mod deplin implicarea financiară a statului, dar şi participarea noastră, a tuturor celor ce dorim cultivarea memoriei eroilor și edificarea acestei Catedrale Naţionale. 

„Fără Dumnezeu, fără credință, omul devine un animal rațional care vine de nicăieri și merge spre nicăieri.”, Petre Țuțea.

Back to top button