Politică

Claudiu Târziu: I-am trimis o scrisoare oficială comisarului european pentru extindere; drepturile românilor din Serbia nu sunt respectate

Copreședintele AUR, Claudiu Târziu, a trimis o scrisoare oficială comisarului european pentru Vecinătate și Extindere, Olivér Várhelyi, pentru ai atrage atenția asupra abuzurilor la care sunt supuși românii din Serbia.

,,Ieri i-am transmis o scrisoare oficială domnului Olivér Várhelyi, Comisar European pentru Vecinătate și Extindere, în care i-am atras atenția asupra lipsei crase de preocupare a autorităților din Serbia față de drepturile și libertățile minorității etnice românești din Timoc.

Autoritățile din Serbia nu sunt dispuse să acorde minorității etnice românești drepturi minime, discriminînd-o. Statul sîrb nici măcar nu-i recunoaște pe români ca români, ci îi numește „vlahi”, inducînd astfel percepția falsă că „vlahii” ar reprezenta un grup etnic și cultural diferit de români. Revendicări legitime sunt ignorate constant.”, a scris Claudiu Târziu pe pagina sa de Facebook.
Comisia Europeană nici nu pare conștientă de existența unei minorități românești în Serbia, iar statul român nu a părut nici el interesat să aducă la cunoștința Comisiei această realitate.
Dacă Serbia dorește să adere la Uniunea Europeană și să avanseze în negocierile de aderare, minoritatea română din Timoc ar trebui să își dobîndească drepturile și libertățile!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button