Politică

Prăbușirea USR în sondaje arată că românii s-au săturat de politica globalistă și antinațională

Criza din coaliția de dreapta provocată de plecarea miniștrilor USR din Guvernul Cîțu arată că formațiunea condusă de Dacian Cioloș, noul președinte al Uniunii Salvați România, nu mai prezintă interes pentru români. Toate aceste lucruri sunt cauzate de politica globalistă și atitudinea sfidătoare a useriștilor față de poporul român.

O explicație ar fi că votanții de dreapta nefanatizați, care votează cu USR, PNL sau PMP nu din dragoste pentru un partid anume, ci pentru că așa consideră ei la un moment dat, au considerat că USR este mai vinovat decât PNL pentru această criză.

Astfel, înainte de căderea Guvernului Cîțu, PSD a ajuns la 35,4%, PNL la 21,9%, USR  a căzut la 9,8 % iar AUR urcă la 17,1% și își dublează scorul electoral, se arată într-un sondaj Inscop realizat în perioada 15 – 27 septembrie 2021

”Nu știm cum arată după trecerea moțiunii, dar putem să facem un exercițiu de imaginație. Cea mai relevantă măsurătoare va fi însă după ce se vor mai răcori puțin spiritele și emoțiile. Constatăm însă că AUR și-a dublat scorul față de alegerile de acum doar 9 luni. Este un ritm de creștere uriaș care pare încurajat în continuare de scenele din spațiul politic”, a scris pe Facebook directorul Inscop, Remus Ștefureac.

Sondajul a fost realizat la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group în cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshal Fund of the United States și finanțat de Black Sea Trust for Regional Cooperation prin True Story Project .

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button