Știrile 60m.RO

Decizii fără consultări la Ministerul Educației. Dan Tanasă (AUR) apără elevii impuși să se testeze de 2 ori pe săptămână

Elevii din România sunt constrânși să se testeze de 2 ori pe săptămână. Decizia a fost luată de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, fără a consulta părinții sau tutorii legali. Mai mult, Cîmpeanu nu a oferit alternative celor care refuză testarea. În acest context, deputatul AUR, Dan Tanasă, se adresează ministrului Educației pentru a clarifica situația impunerii elevilor de a se testa de 2 ori pe săptămână pentru a frecventa școala.

Impunerea testării copiilor pentru a frecventa școala a fost luată ca urmare a consultării părinților sau a tutorilor legali? Ce fonduri sunt alocate, de la bugetul de stat, pentru achiziția acestor teste? Ce alternative oferiți părinților, care refuză testarea, având în vedere că școala online s-a dovedit a fi un eșec?’‘, se adresează Tanasă către Cîmpeanu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că elevii ar urma să fie testați de două ori pe săptămână și că pentru asta este nevoie de 70 de milioane de teste până la finalul semestrului, adică 6,4 milioane de teste săptămânal. Testele pozitive vor trebui să fie confirmate prin teste PCR sau teste antigenice. Copiii se pot testa doar cu acordul părinţilor. Totodată, Florin Cîţu a solicitat Agenţiei Naţionale a Medicamentului să elaboreze cerinţele minime de performanţă pentru a fi transmise Oficiului Naţional pentru Achiziţiile Centralizate.

Back to top button