Politică

Presa internaţională, despre demiterea Guvernului Cîţu

Presa internaţională scrie despre căderea Guvernului de la Bucureşti al lui Florin Cîţu, care deschide o perioadă de instabilitate politică în toiul valului patru al epidemiei de COVID-19.

AFP scrie că moţiunea a fost adoptată de către Parlamentul român cu 281 de voturi – cu mult mai multe decât pragul de 234 de voturi necesare, în pofida faptului că liberalii şi aliaţii lor au boicotat votul, potrivit rezultatelor oficiale. 

Florin Cîţu a fost răsturnat de la putere de către ”o alianţă improbabilă”, comentează AFP, care adaugă că, după alegerile din decembrie, premierul, un fost bancher în vârstă de 49 de ani, a devenit, în ultimele luni, oaia neagră atât a dreptei, cât şi a stângii. 

,,Aliaţi improbabili în vremuri normale, aleşii USR (centru dreapta), fostul membru al coaliţiei aflate la putere, din Partidul Social Democrat (PSD, opoziţie) şi din AUR (extremă dreapta) au votat împreună pentru a destitui Executivul”, comentează AFP. 

Associated Press relatează că îndepărtarea Guvernului Cîţu urmează să ”adâncească o criză politică aflată în curs”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button