PoliticăPrima Pagină

Iohannis: USR, niște demagogi! Cîțu, ținut în perfuzii încă o săptămână

Președintele Klaus Iohannis a spus, marți, după căderea Guvernului Florin Cîțu, că va chema partidele la consultări, pentru formarea unui nou guvern, abia săptămâna viitoare:

„Pentru a da timp partidelor politice să se întrunească în forurile interioare, să găsească abordări mature și să vină cu ele la consultări, voi convoca consultări cu partidele politice abia săptămâna viitoare. Acum se cere maturitate și responsabilitate.”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis își concentrează atacurile pe USR, după ce Parlamentul a adoptat moțiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîțu. Iohannis îi numește pe liderii USR „politicieni cinici”, care poartă „masca reformismului” și au un discurs demagogic.

„În ultimele luni s-au spus foarte multe lucruri în politică, majoritatea lucruri urâte. Politicienii s-au obișnuit să se arate unul pe celălalt cu degetul, asta inclusiv în interiorul partidelor. Este o situație complicată, o situație care a fost generată, această moțiune și trecerea ei prin Parlament de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români și așa mai departe. haideți să vedem totuși ce s-a întâmplat dincolo de aceste declarații. USR a fost parte din coaliția de guvernare. USR a plecat din Guvern și a votat USR împreună cu PSD și AUR moțiunea de cenzură de astăzi. Astea sunt faptele. Restul este discurs politic sau demagogie sau cum doriți să îi spuneți. Acum însă suntem în situația de a trebui să găsim o soluție”, a declarat Iohannis, înainte de a anunța că amână pentru săptămâna viitoare consultările cu partidele, pentru desemnarea unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button