importantSocial

Luni, Sindicaliştii Federaţiei Sanitas vor protesta în faţa Guvernului, din cauza „situaţiei grave din sistemul sanitar”

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas, luni, vor protesta în faţa Guvernului. Aceștia sunt nemulţumiţi de situaţia gravă din sistemul sanitar, transmite Agerpres. Potrivit Federaţiei sindicale, în jur de 120 de persoane vor fi prezente în Piaţa Victoriei, începând cu ora 11:00.

Principalele motive de protest vizează situaţia grava din sistemul sanitar care duce la efecte precum incendiul de la Constanţa, limitarea drepturilor angajaţilor şi neasigurarea unor condiţii de muncă decente.

Într-un mesaj postat vineri pe pagina de Facebook, în contextul incendiului produs la spitalul de boli infecţioase din Constanţa, organizaţia sindicală spunea că secţiile ATI nu se fac la comandă şi nu suportă improvizaţii.

De asemenea, Sanitas atrage atenţia că Guvernul nu are o strategie coerentă pentru rezolvarea problemei infrastructurii învechite a unităţilor sanitare.

„Dar nu putem să nu spunem, pentru a nu ştiu câta oară, că acelaşi lucru (un alt incendiu, n.r.) se poate întâmpla oricând într-un alt spital din România, în condiţiile în care instituţiile sanitare sunt obligate să funcţioneze în clădiri cu infrastructură învechită (de peste 80-90 de ani!), incapabilă să facă faţă cerinţelor tehnice şi a celor de siguranţă a pacienţilor. Nu există o strategie coerentă la nivelul Guvernului şi nici un management adecvat al resurselor pentru a rezolva această problemă de structură a sistemului sanitar public! În schimb, guvernanţii sunt „campioni” ai deciziilor punctuale, luate „pe genunchi”, care încearcă să cârpească sistemul numai acolo şi când cedează!”, potrivit comunicatului postat de Sanitas.

Vineri, șapte pacienţi au murit în incendiul izbucnit la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa.

Back to top button