Politică

Titus Păunescu(AUR): Probleme majore descoperite la ministerele implicate în proiectele PNRR

Un audit de sistem a evidențiat o serie de probleme la ministerele implicate în proiectele PNRR. În cazul în care concluzii raportului sunt nefavorabile, există riscul ca România să primească fondurile prevăzute în PNRR cu mare întârziere. Deputatul AUR Titus Păunescu solicită ministrului Investițiilor i Proiectelor Europene, Ioan Boloș, clarificări pe această temă.

Concluziile verificărilor realizate de Autoritatea de Audit la ministerele care sunt implicate în proiectele PNRR sunt cât se poate de tranșante: sistemul de gestionare a PNRR nu funcționează sau funcționează parțial și sunt necesare îmbunătățiri substanțiale.

Acest raport de audit de sistem este necesar înaintea depunerii primelor cereri de plată către Comisia Europeană, iar o concluzie nefavorabilă ar avea drept urmare amânarea depunerii cererii de plată până la remedierea problemelor identificate, ceea ce, în contextual economic actual, cu o inflație fulminantă, ar duce la o agravare a situației economice în care se află Romînia.

Probleme majore au fost identificate la următoarele ministere: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Ministerul Finanțelor.

Prin urmare, stimate domnule ministru, vă rog să îmi precizați dacă cererea de plată pentru prima tranșă de fonduri PNRR către Comisia Europeană va fi amânată până la remedierea problemelor, având în vedere că fostul ministru al Investițiilor, domnul Dan Vîlceanu confirmase termenul de transmite în luna mai a primei cereri de plată?

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button