Politică

Bode: Am dat amenzi în valoare de peste 48.000 de lei protestatarilor

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că, în urma protestelor de sâmbătă, au fost date 42 de amenzi în valoare peste 48.000 de lei protestatarilor.

Bode a declarat, luni, că la protestele din 19 judeţe şi din Bucureşti au participat 18.000 de persoane.  

„Sâmbătă, au avut loc proteste în 19 judeţe, respectiv în municipiul Bucureşti. Noi am înregistrat ca participând la aceste proteste aproximativ 18.000 de persoane, din care 3.000 la nivelul celor 19 judeţe şi 15.000 în Bucureşti. Forţele de ordine au acţionat cu responsabilitate, cu profesionalism, chiar dacă la un moment dat am văzut că a stârnit multe discuţii în spaţiul public afirmaţia purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei care le mulţumea protestatarilor pentru faptul că au protestat în siguranţă. Eu nu pot să mulţumesc unor oameni care nu respectă legea, însă, în acelaşi timp, am văzut în Bucureşti 15.000 de oameni, care au ales să protesteze paşnic, în condiţiile în care aveam informaţii că în interiorul  acestor 15.000 de protestatari se află grupări care îndemnau la acte de violenţă. Cel puţin din acest punct de vedere, este de apreciat faptul că protestatarii nu au recurs la acte de violenţă”, a susţinut ministrul de Interne.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button