Politică

Bode nu știe dacă spitalul avea sau nu nevoie de AUTORIZAȚIE la incendiu

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a transmis condoleanțe familiilor îndoliate, care și-au pierdut rudele în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase de la Constanța. Bode susține că au fost șapte morți. Potrivit acestuia, anchetatorii verifică acum dacă spitalul avea sau nu nevoie de autorizație de incendiu.

„Transmit condoleanțe familiilor îndoliate. Au fost 7 morți. În spital erau 125 de pacienți. 10 erau la ATI.

În acest moment se verifică dacă spitalul avea sau nu avea nevoie să dețină autorizație la incendiu.

Era un plan de conformare. Pe componenta medicală, dar și pe ISU. Pe ISU am avut un control în noiembrie 2020, respectiv în februarie 2021. Acolo au fost constatate o serie de disfuncționalități și nereguli. Au fost date sancțiuni.

Prioritatea zero a noastră a fost să ne asigurăm că toți pacienții evacuați sunt în siguranță. Au fost transferați la 3 spitale”, a spus Lucian Bode.

Din cei 7 oameni morți 5 dintre ei au murit pe loc în spital. Celelalte două persoane au decedat în timp ce erau transportate la alte unități medicale.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button