importantInternaționalSocial

Slovenia suspendă temporar administrarea vaccinului Johnson & Johnson

Ministrul sănătății din Slovenia, Janez Poklukar, miercuri, a anunțat suspendarea temporară a administrării vaccinului Johnson & Johnson, ca măsură de precauție după moartea unei tinere în vârstă de 20 de ani care fusese vaccinată cu acest ser, relatează Euronews.

„Ne oprim temporar până când sunt clarificate toate detaliile legate de acest caz”, a declarat oficialul de la Ljubljana, și a adăugat că, în continuare, beneficiile vaccinării depășesc riscurile.

Potrivit presei din Slovenia, citată de Euronews, femeia a fost internată luni, în stare gravă, la câteva zile după ce a fost vaccinată cu serul Johnson & Johnson. Tânăra a murit marți seară, suferind o hemoragie cerebrală și cheaguri de sânge.

Bojana Beović, șefa unui grup de experți de pe lângă Guvernul sloven, a declarat că sunt în curs investigații pentru stabilirea unei eventuale legături între vaccinare și moartea tinerei.

În Slovenia sunt administrate patru vaccinuri: Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson, singurul care se administrează în doză unică.

Până acum, 47% din populația adultă a fost vaccinată.

Începând din 1 octombrie, în Slovenia intră în vigoare măsura vaccinării obligatorii pentru angajații din sectorul public. Salariații care refuză vaccinarea riscă să-şi piardă locul de muncă. Excepție fac cazurile în care se poate furniza un certificat ce le atestă prezenţa anticorpilor în urma unei infectări anterioare.

Back to top button