Știrile 60m.RO

Samsarii, vânătorii de subvenții, afectează fermierii români! Orice subvenție e ineficientă!

Adrian Oros, fostul ministru al Agriculturii, cu un mandat dezastruos în urma sa,  lasă să se înțeleagă că s-ar fi luptat de unul singur cu samsarii, vânătorii de subvenții și piața neagră și că toate la un loc ar sufoca eficiența acordării subvențiilor pentru fermierii onești, corecți.

Mai mult, Oros insinuează că ar fi interese ca aceștia să căpușeze, în continuare, agricultura. Interesant este că ministrul agriculturii nu a ieșit public, până acum, să spună că i se pun piedici în lupta cu samsarii, vânătorii de subvenții, o mică mafie care s-ar hrăni cu banii din agricultură.

„Nu există suficientă determinare pentru eradicarea activității samsarilor, a vânătorilor de subvenții și a pieței negre, care afectează fermierii corecți. Astfel, orice subvenție, orice formă de sprijin devine ineficientă”, spune Oros, în mesajul lui pentru fermieri.

Samsarii de subvenții se bat anual pe suma de 2 miliarde de euro, bani care dispar din România prin companiile offshore înregistrate în paradisurile fiscale. În top 10 companii din domeniul agricol doar două sunt românești.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button