Politică

Carantină de noapte în Timişoara: Fritz închide orașul

Comitetul Judeţean pentru situaţii de Urgenţă Timiş a decis, joi, instituirea carantinei de noapte în Timişoara, după ce rata de infectare a ajuns la 8,5 la mie. Restricţiile vor intra n vigoare vineri şi se vor aplica şi în localităţile Giroc, Parţa, Remetea Mare şi Sânmihaiu Român, relatează News.ro.

”Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, convocat de subprefectul Ovidiu Virgil Drăgănescu, astăzi, în şedinţă online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidenţa de la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Timiş, anexe întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricţiile conform HG 1015/23. 09. 2021. Municipiul Timişoara, alături de UAT-urile Giroc, Parţa, Remetea Mare, Sânmihaiu Român au fost trecute pe anexa 1, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 7,5/1000 de locuitori”, a transmis, joi, Prefectura Timiş, într-un comunicat de presă.

În municipiul Timişoara rata de infectare a ajuns, joi, la 8,5 la mie.

Potrivit deciziilor autorităţilor, peste pragul de 7,5 la mie se instituie carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Acestea pot circula în afara locuinţei, în intervalul 20.00 – 05.00, doar pe baza declaraţiei şi cu motiv justificat.

Persoanele vaccinate nu au restricţii.

De asemenea, magazinele se închid la ora 18.00 şi sunt interzise evenimentele private, evenimentele în aer liber sau în spaţii închise şi cursuri sau conferinţe.

Sunt închise restaurantele, cafenelele, sălile de fitness, bazinele de înot şi alte spaţii.

Back to top button