InternaționalPrima PaginăSocial

Încă alte trei regiuni din Polonia renunță la rezoluțiile anti-LGBT pentru a nu rămâne fără fondurile europene

Încă trei regiuni din Polonia și-au revocat rezoluțiile anti-LGBT pentru a nu rămâne fără fondurile europene, relatează Euronews. Anterior, Uniunea Europeană a anunțat că regiunile care au adoptat astfel de declarații discriminatorii nu vor mai primi bani europeni.

Consilierii locali din regiunea Malopolska, din sudul țării, au confirmat, luni, că au revocat rezoluția prin care regiunea se autoproclama „liberă de LGBT”.

Autoritățile din provinciile sud-estice Lublin și Podkarpackie au renunțat la rezoluțiile lor, conform agenției poloneze de presă PAP.

Săptămâna trecută, regiunea Swietokrzyskie a devenit prima regiune poloneză care renunță la rezoluția discriminatorie promovată anterior de guvernul ultraconservator de la Varșovia.

În 2019, zeci de municipii și regiuni din Polonia s-au declarat „libere de LGBT”.

Comunitățile locale care au adoptat aceste declarații susțineau, atunci, că ele sunt menite să „protejeze valorile familiei tradiționale”.

După ce Uniunea Europeană a avertizat că va opri intrarea a milioane de euro în fonduri europene în Polonia din cauza acestor rezoluții discriminatorii, guvernul PiS le-a cerut autorităților regionale să renunțe la ele.

La începutul anului, ca răspuns la aceste măsuri ale autorităților poloneze, Parlamentul European a aprobat o rezoluție prin care a declarat Uniunea Europeană „o zonă de libertate pentru comunitatea LGBT”.

Back to top button