PoliticăPrima Pagină

George Simion, după decizia CCR: ‘Guvernul e PA!’

Conflictul dintre Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură a fost judecat de Curtea Constituțională a României (CCR), marți, la trei zile după Congresul PNL, în care a fost ales președinte premierul în funcție, Florin Cîțu. Judecătorii CCR au decis că există conflict juridic între Guvern și Parlament, dar se solicită Parlamentului să deruleze procedura, iar moțiunea de cenzură să fie votată.

Copreședintele AUR, George Simion, preconizează căderea Guvernului după decizia CCR.

„Cum era normal, moțiunea noastră își urmează cursul firesc. Sâmbătă cu toții la Universitate, luni e PA! În orice variantă, guvernul cade prin votul nostru luni în Parlament. Nu trebuia așteptat 3 săptămâni pentru asta. Urmează alegeri anticipate dacă se țin și ceilalti de cuvant”, a punctat George Simion, pe pagina sa de Facebook.

Cei de la PSD a anunțat de asemenea că merg mai departe cu moțiunea lor, iar USR-PLUS spune, de asemenea, că Guvernul trebuie să cadă cât mai curând. Liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu, anunță că USR PLUS va cere ca moțiunea sa să meargă la dezbatere și vot.

Back to top button