Politică

SURSE. Și PSD, alături de USR, va susține moțiunea AUR împotriva lui Florin Cîțu. Cîțu este OUT!!! PDL OUT!!!

Lovitură ca la teatru pe scena politică. AUR nu încetează să producă noi și noi surprize, iar prima zi din sesiunea parlamentară de toamnă produce o avalanșă.

Românii s-au săturat, nu mai suportă actuala guvernare, s-a produs prea mult rău României și românilor.

Miercuri după-amiază AUR a anunțat prin vocea lui George Simion că va depune o moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de Florin Cîțu. Sigur că cele 10% mandate în parlament nu ar fi fost suficiente deoarece pentru inițierea unei moțiuni este necesar să ai alături cel puțin un sfert din parlamentarii aleși.

Principalele motive ar fi creșterea prețurilor la energie și gaz, la produsele de bază, împrumuturile ascunse făcute în numele românilor, blocarea pensiilor și salariilor, împiedicarea creșterii alocațiilor pentru copii. România a pierdut un an din viața fiecărui român, iar investițiile sunt blocate.

La puțin timp după între USR și PNL s-a produs o ruptură. USR s-a supărat că PNL blochează toate promisiunile electorale, USR s-a retras puțin din activitatea guvernului și Florin Cîțu l-a dat afară pe Stelian Ion, așa cum a făcut și cu Vlad Voiculescu. USR spune că nu este de acord cu un nou program de investiții care să ajute autoritățile locale pe motiv că banii pentru drumuri și rețele de apă și canalizare s-ar fura, așa că soluție nu ar fi să nu se mai fure ci să nu se mai facă.

Explozia a apărut și în doar câteva minute parlamentarii USR au anunțat că se retrag dintr-un guvern din care face parte și Florin Cîțu. Astfel că USR și-a manifestat disponibilitatea de a semna o moțiune de cenzură împotriva lui Florin Cîțu.

Chiar și în aceste condiții, mai sunt necesare câteva voturi pentru moțiunea să fie depusă și surse din interiorul PSD spun că s-a luat deja decizia ca moțiunea să fie asumată și de către PSD, pentru a nu se reproșa partidului că doar mimează opoziția.

Premierul Florin Cîțu arată în seara aceasta încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare. În felul acesta Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pleca acasă.Șantaj și iresponsabilitate înseamnă să îi ceri imperativ ministrului justiției să îți dea un aviz la minut pe un proiect cu miză uriașă pentru care termenul legal de avizare este de 4 zile lucrătoare de la primirea originalului. Precizez încă o data că nici până la această oră originalul proiectului PNDL 3 nu a fost trimis la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului.Povestea are și un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt aflată în derulare. Aceasta este miza nevăzută – a scris Stelian Ion pe propia pagină de Facebook.

Dan Barna insistă că Florin Cîțu trebuie să plece, mai ales după umilința suferită după depunerea lui Vlad Voiculescu. Cu toate acestea Dan Barna a declarat că tot o alianță cu PNL trebuie să continuie, dar nu condusă de către Florin Cîțu.

Florin Cîțu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern. Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cîțu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva.Florin Cîțu trebuie să plece- a declarat Dan Barna.

Vicepreședintele AUR, Lulea Marius, consideră că există soluții mai bune care să asigure guvernarea țării și că la acest moment doar conjunctural AUR și USR se află pe aceeași poziție: Florin Cîțu trebuie să plece.

USR a girat aproape un an un JAF sistematic executat asupra Românilor.Ei nu sunt deranjați că Florin Cîțu a împrumutat românii cu 25 de miliarde de euro într-un an, nu contează că au făcut așa-zisa liberalizare a prețurilor la gaz și curent electric și care a permis prețuri speculative, pentru USR nu a contat că prețul la pâine și ulei s-a dublat sau că nu mai producem nici un kilogram de oțel-beton, pentru USR contează frăția cu Stelian Ion.Am pierdut un an din viața fiecărui român și suntem deja pe marginea prăpastiei. Unii se înșeală când consideră că AUR va lăsa țara de izbeliște și nu poate oferi soluții, sau că fugim de actul guvernării, problema este că nu ai cu cine guverna, căci PNL și PSD fură cu tine în casă. Dar avem soluții și le vom folosi, iar soluția noastră a fost spusă deschis românilor în campanie. Comparați soluția noastră cu Florin Cîțu și spuneți dacă nu e mai bună. Așa soluții, mai bune, vom propune la fiecare minister.La momentul de față parlamentul, la mai puțin de un an de la START, nu mai reprezintă voința românilor, iar cei care au format guwernul au urmărit doar propriile interese.USR să meargă până la capăt, dacă vor cu adevărat să își reprezinte electoratul, dar mizeriile la care sunt părtași sunt greu de îndepărtat. Sigur că motivațiile noastre sunt diferite, dar să lăsăm Țara în mâinile unui om rău nu este o variantă- a declarat Lulea Marius, vicepreședinte AUR.

Marcel Ciolacu de la PSD spune că partidul său va vota moțiunea de cenzură, dar cere USR-PLUS să plece de la guvernare prin demisie, nu prin moțiune de cenzură, dacă au curaj:

Dacă USR PLUS vrea ca acest guvern să pice, își dau toți demisia. Și tot guvernul pleacă! PSD va depune moțiunea de cenzură când vom avea cele 234 de semnături necesare trecerii ei. Azi, ne mai lipsesc 30. Îi așteptăm pe cei din USR PLUS să termine cu baletul și să semneze. În nici un caz nu vom accepta ca dorința românilor de a scăpa de acest guvern ticălos să fie folosită de USR PLUS ca obiect de șantaj între partidele din Coaliție.

Florin Cîțu se justifică și dă vina pe români, cică ei nu ar mai suporta USR, nu pe el:

Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. A bloca activitatea guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat! Decizia din această seară a fost una necesară.

Deja lucruri sunt trasate: Florin Cîțu nu mai are nici un viitor politic, iar pierderea mandatului de premier va duce la o furtună în interiorul PNL, acolo unde nu mai are nici o șansă să câștige un mandat de președinte. Practic putem spune că AUR a mai reușit o performanță: va scoate și răul PDL din interiorul PNL, după ce a eliminat deja trei partide politice: PMP, PRO ROMÂNIA ȘI ALDE.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button